شرکت در نماز مهم تر و برتر از تجارت و اقتصاد

آیات اول تا هشتم سوره جمعه درباره توحید، نبوت، معاد، و مذمت از یهود دنیا پرست است لیکن آیات اخیر آن پیرامون یکی از مهم ترین وظایف اسلامی است که در تقویت ایمان تأثیر فراوان دارد و از یک نظر هدف اصلی سوره محسوب می شود؛ و آن نماز جمعه و برخی از احکام مربوط به آن است.
نخست، همه مسلمانان را مخاطب قرار می دهد و فرمان می دهد که به محض شنیدن صدای اذان نماز جمعه، تجارت را رها سازند و با ترجیح نماز جمعه بر کار و کسب و مسائل اقتصادی، بسوی ذکر خدا (خطبه و نماز) بشتابند:
یا ایها الذین امنوا اذا نودی للصلوة من یوم الجمعة فاسعوا الی ذکر الله و ذروا البیع .
و سپس با جمله ذلکم خیرلکم ان کنتم تعلمون.
اشاره می کند به اینکه اگر مسلمانان بدانند و پیرامون این امر بیندیشند، متوجه می شوند که نماز جمعه فواید و منافعی برای مسلمین دارد که تحصیل در آمدهای مادی و مسایل اقتصادی در برابرش ناچیز است. باید توجه داشت که مراد از (ذکر خدا) در درجه اول، نماز است ولی خطبه های عبادی - ی نماز جمعه نیز که آمیخته با یاد خداوند و جزیی از نماز است، نیز ذکر خداست و باید برای استماع آن شتاب شود.
در آیه بعد می فرماید: هنگامی که نماز، پایان گیرد، آزادید که در زمین پراکنده شوید و از فضل خدا جستجو کنید؛ یعنی به کار و کسب و تجارت بپردازید و یادآوری می کند که هنگام کار و کسب نیز نباید از یاد خدا غافل شوید بلکه باید او را بسیار یاد کنید و بازرگانی خود را با یاد خدا و در راستای رضای او که درستی و امانت و صداقت است قرار دهید. و در پایان سوره می فرماید:
و اذا رأو تجارة او لهواً انفضوا الیها و ترکوک قائماً قل ما عندالله خیر من اللهو و من التجارة و الله خیر الرازقین .
هنگامی که تجارت یا سرگرمی و لهوی ببینند، پراکنده می شوند و به سوی آن می روند و تو را ایستاده به جای خود رها می سازند. بگو: آنچه نزد خداست، بهتر از بازیچه و بازرگانی است، و خداوند بهترین روزی دهندگان است.
بخش اول آیه اخیر، اشاره به شأن نزول آیه دارد. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در حال ایراد خطبه های نماز جمعه بودند که کاروانی از شام رسید و ورود خود را با نواختن طبل که قرآن از آن تعبیر به لهو می کند، اعلام کرد، مردم بی ادبانه پیامبر و خطبه های جمعه را رها کردند و به سوی کاروان و امور مالی خود شتافتند و آنان را به سختی نکوهش کرد و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: اگر این گروه اندک هم رفته بودند، از آسمان سنگ می بارید.
بخش دوم آیه اخیر یادآوری می کند که پاداش الهی و برکاتی را که از حضور در نماز جمعه و شنیدن مواعظ و اندرزهای پیامبر و تربیت معنوی و و طرح مسائل اجتماعی و راه حل های ی، عایدتان می شود، با هیچ چیز دیگر نباید مقایسه کرد و اگر می ترسید که روزی شما بریده شود، اشتباه می کنید. خداوند، بهترین روزی دهندگان است.
امام علی (علیه السلام) شرکت در نماز جمعه را مورد تأکید قرار دادند و فرمودند: (روز جمعه پیش از حضورت در نماز جمعه مسافرت مکن مگر انگیزه و هدف سفرت خدایی باشد یا برای آن توجیه قابل قبول دیگری باشد. در تمامی جریانهای زندگانی خود فرمانبر خدا باش. که فرمانبری از خدا هر کار دیگر مقدم است.)


اوج بندگی نماز ,جمعه ,تجارت ,الله ,پیامبر ,خطبه ,نماز جمعه ,الله علیه ,پیامبر اکرم ,روزی دهندگان ,بهترین روزی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

seoAmooz دشت و دمن فروشگاه دی ماه 1396 اسم دختر و اسم پسر دکتر محمد رضا معصومی طلا کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد TopMoviesX